Sistem za več kot en izdelek s pilotom in stikalom

Kombinirano električno upravljanje 1 funkcije s stikalom ali daljinskim upravljalcem 24 V (ali odpiranje in zapiranje okna ali zunanjega senčila ARZ-E ali 1 notranjega senčila

ARP-E, ARF-E, AJP-E.

TUKAJ: SHEMA


Lastnosti

3-kanalni krmilni sistem ZTC3iw omogoča upravljanje treh poljubnih električnih FAKRO izdelkov. Upravljanje je možno z infrardečim daljinskim upravljalnikom ZRC ali tipkovnico ZKC. Možna pa je tudi kombinacija obeh upravljalnih elementov (ZRC in ZKC).
3-kanalni krmilni sistem ZTC3iw ima prav tako kot tipkovnica ZKC vgrajen infrardeč sprejemnik.
3-kanalni krmilni sistem ZTC3iw je narejen tako, da lahko z drugimi krmilnimi sistemi enakega tipa deluje v enem omrežju – pri „posameznem upravljanju“ lahko v enem omrežju delujejo največ 4 ZTC3iw, to pomeni, da lahko z 1 tipkovnico ZKC upravljate največ 12 električnih izdelkov. Pri „skupinskem upravljanju“ pa je v enem omrežju možno združiti celo 9 krmilnih central ZTC3iw (od tega je 1 ZTC3iw „master“) in tako upravljati največ 27 električnih izdelkov. Dodatno lahko na „skupinsko upravljanje“priključite več tipkovnic ZKC. Podrobnejši opis najdete v priloženih navodilih za montažo in uporabo. Vsi kanali krmilnega sistema ZTC3iw so tovarniško programirani na „avtomatski način“, kar pomeni, da se po kratkem pritisku ustrezne tipke (odpiranje ali zapiranje) za 45 sekund aktivira izhod –za odpiranje ali zapiranje izdelka v celoti je torej potreben samo en pritisk na tipko.

Instalacija

3-kanalno krmilno centralo ZTC3iw napaja vhodna napetost 230 V (kabel: 2 x 1,5 mm²) – izhodna napetost znaša 24 V in je s kabelsko povezavo (2 x 0,75 mm²) priključena na tri električne izdelke (verižni pogon ZC24, zunanje rolete ARZ-E, ARK-E, zatemnitveni rolo ARF-E, prosojni rolo ARP-E ali žaluzije AJP-E). Če 3-kanalni krmilni sistem ZTC3iw upravljate s tipkovnico ZKC, je treba s kabli (3 x 0,5 mm²)vzpostaviti povezavo „ZTC3iw – ZKC“. Tipkovnica ZKC je vgrajena v običajno električno dozo (podomet) in mora biti pri uporabi infrardečega daljinskega upravljalnika ZRC za zagotavljanje dobrega signala zelo dobro „vidna“. (Infrardeč daljinski upravljalnik ZRC mora biti usmerjen v tipkovnico ZKC.)

Možne opcije

Na 3-kanalni krmilni sistem ZTC3iw lahko priključite senzor za dež ZRD in/ali senzor za veter ZWD. Možne izpade električne energije lahko preprečite z vgradnjo dodatnega električnega napajanja za nujne primere BAT 24.

Področje uporabe

Primeren za naslednje FAKRO izdelke:

  • verižni pogoni za FAKRO strešna okna: FTL-V, FTL-W, FTL/D, FTL/D-W, FTT, FTT-W, FPL, FPL-W; 

  • FAKRO senčila: zatemnitveni rolo ARF-E, prosojni rolo ARP-E, žaluzije AJP-E, rolete ARZ-E, ARK-E

Verižna pogona ZC24 in ZC230 sta zaradi kompaktnih zunanjih mer in enostavne vgradnje idealna rešitev za FAKRO strešna okna. Možna je dobava dveh napetosti (24V ali 230V). Največja moč dviganja je približno 200 N in je primerna za upravljanje vseh običajnih FAKRO strešnih oken. Največji hod pri ZC230 znaša 360 mm. (S stikalom ga lahko spremenite na 240 mm.) Največji hod pri ZC24 znaša 240 mm.Pogon ima vgrajeno zaščito pred preobremenitvijo in ne potrebuje dodatnih nastavitev kar se tiče začetnega in končnega položaja. Vsi električni deli pogona so dvojno izolirani. (Zemeljski vod ni potreben.) Ohišje je narejeno iz UV-odporne umetne mase.

Področje uporabe

Primeren za naslednja FAKRO strešna okna: FTL-V, FTL-W, FTL/ D, FTL/D-W, FPL, FPL-W, FTT, FTT-W.

Krmilna centrala ZTC3iw omogoča upravljanje treh FAKRO izdelkov z napetostjo 24 V. Upravljanje je možno z infrardečim daljinskim upravljalnikom ZRC ali tipkovnico ZKC. Krmilna centrala ZTC3iw in tipkovnica ZKC imata infrardeč sprejemnik, kar omogoča upravljanje tako s tipkovnico kot tudi z infrardečim daljinskim upravljalnikom ZRC! Krmilni centrali ZTC3iw lahko dodelite in programirate skupno 10 infrardečih daljinskih upravljalnikov ZRC in tipkovnic ZKC.
Na krmilno centralo ZTC3iw lahko priključite senzor za dež ZRD in/ali senzor za veter ZWD.
Možne izpade električne energije lahko preprečite z vgradnjo dodatnega električnega napajanja za nujne primere BAT 24.

Krmilna centrala ZTC3iw je narejena tako, da lahko z drugimi krmilnimi centralami enakega tipa deluje v enem omrežju. Medsebojna povezava je narejena s kabloma 2 x 0,25 mm². Pri takšni kombinaciji lahko vse povezane krmilne centrale ZTC3iw delujejo samo z enim senzorjem za dež IN/ALI veter.
Pri „posameznem upravljanju“ lahko v enem omrežju delujejo 4 ZTC3iw , kar pomeni, da lahko z eno tipkovnico ZKC upravljate največ 12 električnih izdelkov. Pri „skupinskem upravljanju“ pa je v enem omrežju možno združiti celo 9 krmilnih central ZTC3iw (od tega je 1 ZTC3iw „master“) in tako upravljati največ 27 električnih izdelkov. Dodatno lahko na „skupinsko upravljanje“priključite več tipkovnic ZKC. Podrobnejši opis najdete v priloženih navodilih za montažo in uporabo. Vsi kanali krmilnega sistema ZTC3iw so tovarniško programirani na „avtomatski način“, kar pomeni, da se po kratkem pritisku ustrezne tipke (odpiranje ali zapiranje) za 45 sekund aktivira izhod –za odpiranje ali zapiranje izdelka v celoti je torej potreben samo en pritisk na tipko.