Sistem za upravljanje posameznih funkcij z daljinskim upravljalnikom

TUKAJ: SHEMA


Lastnosti

Krmilni sistem ZTCi se od sistema ZTC razlikuje po tem, da ima ZTCi vgrajen infrardeč sprejemnik in se zaradi tega lahko upravlja tudi z infrardečim daljinskim upravljalnikom ZRC. Enako kot krmilni sistem ZTC tudi ZTCi omogoča odpiranje in zapiranje visoko vgrajenih FAKRO strešnih oken oziroma upravljanje poljubnega električnega izdelka, na primer zunanje rolete ARZ-E ali prosojnega roloja ARP-E itd.

Vgrajena zaščita pred preobremenitvijo ščiti motor in krmilni sistem pred poškodbami. Krmilni sistem deluje v „avtomatskem načinu“, kar pomeni, da se po kratkem pritisku ustrezne tipke (odpiranje ali zapiranje) za 45 sekund aktivira izhod –za odpiranje ali zapiranje izdelka v celoti je torej potreben samo en pritisk na tipko.

Če tipko držite več kot 2 sekundi, krmilni sistem preide v „ročni način“, (Glejte tudi krmilni sistem ZTC.) ki je posebej primeren za upravljanje občutljivih izdelkov. (Na primer za nastavitev lamel pri žaluzijah AJP-E).

Instalacija

Krmilni sistem ZTCi je vgrajen v običajno električno dozo (podomet) in mora biti pri uporabi infrardečega daljinskega upravljalnika ZRC za zagotavljanje dobrega signala dobro „viden“. (Infrardeč daljinski upravljalnik ZRC mora biti usmerjen v krmilno centralo ZTCi.) Krmilno centralo ZTCi napaja vhodna napetost 230 V (kabel: 2x 1,5 mm²) – izhodna napetost znaša 24 V in je s kabelsko povezavo (2 x 0,75 mm²) priključena na električni izdelek (verižni pogon ZC24, zunanje rolete ARZ-E, ARK-E, zatemnitveni rolo ARF-E, prosojni rolo ARP-E ali žaluzije AJP-E). Vezalni načrt je v navodilih za montažo prikazan za krmilni sistem ZTCi. Programiranje infrardečega daljinskega upravljalnika ZRC je opisano v navodilih za uporabo krmilnega sistema ZTCi.

Možne opcije

Za razliko od krmilnega sistema ZTC lahko na ZTCi priključite tudi senzor za dež ZRD in/ali senzor za veter ZWD.
S samo enim daljinskim upravljalnikom ZRC lahko upravljate poljubno število krmilnih sistemov ZTCi – v ta namen je infrardeč daljinski upravljalnik ZRC s programiranjem treba dodeliti vsakemu ZTCi.

 

Področje uporabe

Primeren za naslednje FAKRO izdelke:

  • verižni pogoni za FAKRO strešna okna: FTL-V, FTL-W, FTL/D, FTL/ D-W, FTT, FTT-W, FPL, FPL-W; 

  • FAKRO senčila: zatemnitveni rolo ARF-E, prosojni rolo ARP-E, žaluzije AJP-E, rolete ARZ-E, ARK-E.