Tipi strešnih oken

TIPSKA OKNA

OKNO Z DVOJNIM ODPIRANJEM

 

 

FTP-V, FTU-V

Brezstopenjska namestitev krila v poljubni položaj omogoča optimalno zračenje in povsem enostavno čiščenje. Krilo v položaju čiščenja pritrdimo z varnostnim zapahom.

 

Okensko krilo vpeto v sredini, obračanje krila okoli sredinske osi do 180º nameščena spodaj, na spodnjem delu krila, kar ne zahteva nizke vgradnje okna.

FPP-V preSelect®

dvojno, kombinacija vrtišč krila vsredini in zgoraj. Odpiranje v sredini zagotavlja učinkovito zračenje in čiščenje stekla, saj lahko krilo obračamo do 180º. Namestitev položaja krila je brezstopenjska. Odpiranje krila navzgor (kot odpiranja do 35º) pa nam nudi boljši razgled, hkrati pa nam omogoča tudi zračenje in izstop na streho. V položaju čiščenja stekla pritrdimo krilo z varnostnim zapahom. avtomatski V40P – pretok zraka od3/h v normalnih razmerah, V vetrovnem in hladnem vremenu pa je zmanjšan nameščena spodaj, gumb za preklop načina odpiranja pa je nameščen na levi strani okenskega okvirja.

 

OKNA ZA VERTIKALNO KOMBINACIJO »KOLENO«

OKNA ZA DOSTOP NA STREHO

BDL, BDR, BVP, BXP

Okna so primerna za navpično vgradnjo pod strešna okna v kolenski zid na podstrešju. Modela BDL (BDR) za vgradnjo v kolenski zid nam nudita dvojno odpiranje – z nagibom navzdol za 12 cm ter levim ali desnim odpiranjem do 90・・. Obe funkciji lahko upravljate s kljuko na stranskem delu okenskega krila. Standardna izvedba je opremljena s ključavnico in ključem. Okna imajo lahko desni -BDR ali levi naslon- BDL.

Model BVP L3 ima enojno odpiranje navzdol za 12 cm, kljuka z možnostjo zaklepanja je nameščena na zgornjem delu krila. Model BXP L3 služi tudi kombinirani vgradnji pod strešna okna v kolenski zid, vendar nima možnosti

odpiranja, je enostavni fiksni element.

 

FWR, FWL

krilo odpira do 90 stopinj. Plinski ventil, ki je pritrjen na zgornjem delu okna olajša odpiranje in drži okensko krilo odprto, ter preprečuje da bi se nekontrolirano zapiralo.

ZASTEKLITEV:

termoizolacijsko steklo 4H-16-4T, polnjeno z argonom in s kaljenim zunanjim steklom.

 

 Okno FWP je primerno za zasilni izhod in je na voljo v dveh verzijah:

FWP-L

= levo odpiranje (slika)

FWP-R

= desno odpiranje

- Na voljo tudi v beli barvi

- Samo po posebnem naročilu

Velikost okna omogoča varen in enostaven

dostop do strehe.

Ta okna so priporočena za vse ogrevane prostore.

DODATNA OPREMA:

opreme, podobno kot pri ostalih strešnih oknih

širok razpon dodatne.